Fotorisme » Reisplan

Reisplan

Dag 1 - Aankomst & Transfer

Aankomst op Tanger Luchthaven. Wij verwelkomen jullie en we gaan met door ons geregeld vervoer naar het rifgebergte, waar we na een rit van circa 2,5 uur arriveren in de blauwe parel van Marokko, Chefchaouen. Natuurlijk gaan we ons eerst installeren in onze Riad. 's Avonds gaan we lekker een tajine eten in de medina van de stad. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en vertellen we jullie over de plannen.


Dag 2 - Architectuur & Interieur

Na een ontbijt met verse geitenkaas en andere Marokkaanse specialiteiten gaan we eerst Chefchaouen verkennen. Wandelschoenen zijn een aanrader. De medina is nagenoeg autovrij, daar zijn de straatjes te smal voor. En camera's in de hand, want je zult verstelt staan van wat je ziet. Ook bezoeken we de Kasbah, het verstevigde fort uit de 14de eeuw die op het belangrijkste plein in het stadje staat, de Uta-El-Haman.


Dag 3 - Fun & Food

We beginnen de dag met een wandeling boven Chefchaouen voor een panoramisch uitzicht. Dit is een pittige klim, maar het fenomenale uitzicht is de moeite waard. Na de afdaling bezoeken we een ander plekje voor een verkoelend drankje. Hierna zullen we via de oude stadsmuur de medina weer binnenwandelen. We organiseren een workshop waarbij je voedsel kan fotograferen. Dit is een hele andere techniek dan gisteren. 


Dag 4 - Landschap & Dier & Natuur

Workshopthema van de dag: Natuur & Dier & Landschap. Vandaag staat op het programma een excursie naar de watervallen van Akchour. Na het ontbijt reizen we ongeveer 40 minuten naar Akchour. Van daar uit gaan we een drie uur durende hike maken naar de Grand Cascades d'Akchour. Onderweg komen we misschien wel wilde ezels en wilde berber-aapjes tegen. In ieder geval treffen we heel veel katten aan, maar ook geiten. Bij de grote watervallen kun je prachtig fotograferen, maar ook lekker verkoelend zwemmen. Denk er wel aan dat we ook nog 3 uur terug moeten lopen. Na de hike gaan we weer terug naar Chefchaouen.


Dag 5 - Relax & Shop

De voorgaande dagen zijn best wel vermoeiend geweest. Dus vandaag kun je lekker uitrusten of shoppen in de souks voor souvenirs. Misschien heb je je laptop meegenomen en wil je je foto's gaan bewerken in de tuin van Hotel Molino Garden. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden, vandaag deel je lekker je eigen tijd in!


Dag 6 - Portret & Model

Workshopthema van de dag: Portret & Model. Vandaag gaan we naar Ras El Maa, de watervallen in Chefchaouen. Hier tref je spelende kinderen en traditionele Marokkaanse vrouwen aan die de kleding wassen. De Marokkaanse mensen gaan niet zo graag op de foto, dus dit wordt een heel avontuur. Maar het fotograferen van mede-reizigers of andere interessante voorbijgangers behoort ook tot de doelstellingen van de dag. Tevens zullen we met een fotomodel gaan werken. 


Dag 7 - Pack & Plan

Vandaag wederom een vrije dag. Sommigen willen alvast hun tas inpakken, anderen willen wellicht een activiteit plannen.


Dag 8 - Afscheid & Terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. Wie mee terug gaat naar Tanger en Nederland nemen we mee op onze transfer naar de luchthaven. Als je besloten hebt je reis te verlengen zul je zelf je eigen transfer moeten regelen. 


Na de reis

Na de reis kunnen we online foto's uitwisselen en nabespreken via een online-forum voor degene die daar behoefte aan heeft. Marije zal van de reis ook foto's en films maken van de deelnemers, die na de reis kosteloos beschikbaar zullen worden gesteld als herinnering.